Üveghegy

Az első magyar hegymászóblog. Tudomásom szerint. Emiatt minden, ami ezen téma alatt előkerülhet, az itt elő fog kerülni.

Friss topikok

Linkblog

Utolsó kommentek

HTML

A lengyelek Islamabadban

2006.12.05. 23:45 | steinmann | Szólj hozzá!

Úgy döntöttem, az Üveghegyen lehet majd követni a lengyel Nanga Parbat-expedíció eseményeit, mert a télen ennél jelentősebb hegymászóesemény aligha lesz. A 9 fős lengyel expedíció tegnap megérkezett Pakisztánba, hogy elkezdjék megszervezni a felvonulást az alaptáborba. Új hírek, hogy egy argentin mászót is várnak tizedikként a csapatba, aki a hírek szerint holnap csatlakozik majd a többiekhez.
Amint korábban már említettem, a Rupal-oldalon az egyébként ritkán járt Schell-utat fogják megpróbálni a lengyelek, amely a hegy gerincén vezet fel, majd a csúcsközeli szakaszon a gerinc Diamir-oldalán tesznek meg még egy hosszú traverzt.

Ahogy azt a mellékelt topo is mutatja, 4 tábort terveznek valamint szó van egy ötödikről is a traverz-szakaszon. Jellegében egy sziklás gerincmászásról van szó, helyenként igen meredek hólejtőkkel.
Az utat dokumentálja a National Geographic is (Tommy Heinrich argentin fotós és Mark Jenkins amerikai újságíró), így az expedíció publicitása biztosított lesz. Amennyire tudom, téli mászást egyébként sem dokumentáltak még ilyen formában.

Boldog Mikulást!

Címkék: lengyel nanga parbat tél

A bejegyzés trackback címe:

https://uveghegy.blog.hu/api/trackback/id/tr521268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása